Στις παλιές τους συνήθειες, αυτές της καύσης ξύλου και πέλλετ, φαίνεται ότι επιστρέφουν σταδιακά οι Έλληνες καταναλωτές, με το συνεχιζόμενο ράλι των διεθνών τιμών στην ενέργεια να τους στρέφει σε άλλα προϊόντα θέρμανσης, λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων που σημειώνονται ήδη σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Σε τι πρέπει να είναι προσεκτικοί οι καταναλωτές
Υπενθυμίζουμε ότι τα πρόστιμα για πώληση ξύλου με τον τόνο και όχι με το κυβικό ξεκινούν από 1000 ευρώ, επιπρόσθετα πάλι υπάρχουν τρόποι οι καταναλωτές να εξαπατηθούν, θα πρέπει αυτοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο στοίβαξης τους, προσέχοντας αυτός να είναι πυκνός, εξωτερικά, αλλά και στη μέση.
Έτσι, συνέστησε στους καταναλωτές που «ψηφίζουν» καυσόξυλα, να προμηθεύονται οξιά και δρυ και να προσέχουν να μην πέσουν …θύματα των κωνοφόρων δέντρων, αφού η καύση τους σε κλειστές εστίες οδηγεί σε κίνδυνο πυρκαγιάς στη στέγη, και πρότεινε τα ξύλα προτού καούν να μένουν στον ήλιο, έτσι ώστε να στραγγίζουν από την υγρασία που ενδεχόμενα θα έχουν και να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση.
Σχετικά με τα πέλλετ οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν το χρώμα του ξύλου, να είναι ανοιχτό αν είναι από κωνοφόρα δέντρα και λίγο σκούρο από πλατύφυλλα, και σημείωσε πως και στις δύο περιπτώσεις, οι αγοραστές θα πρέπει να ελέγχουν τη μυρωδιά, που θα πρέπει να παραπέμπει σε φρέσκο ξύλο. Για τα πέλλετ, μάλιστα, επισήμανε ότι «δεν είναι καλό να αποθηκεύονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, πέραν του ενός έτους, αφού όταν γίνεται αυτό, η υγρασία τους ανεβαίνει, με αποτέλεσμα να σημειώνονται προβλήματα στην καύση. Τέλος το σημαντικότερο όλων είναι να φέρουν τα χαρακτηριστικά του πέλλετ πάνω στην συσκευασία ευκρινώς και να είναι πιστοποιημένα από φορέα πιστοποίησης ελέγχου ποιότητας.